Cam Nasıl Temizlenir?

Binaların dış görünüşünde etkili olan camların temiz olması son derece önemlidir. Öyleyse cam temizliği konusunda profesyonel hizmet veren firmamızın tavsiyeleri nelerdir? İşte detaylar.

Cam Temizliği Neden Önemlidir?

Camların temizlenmesi hem binanın güzel görünmesini hem de insan sağlığını tehdit eden bakterilerin üremesini engeller. Zaman içerisinde dışarıdan gelen tüm tozlar ve kirler camın üzerinde birikmesi ile birlikte güneş ışığının girmesinin de önünü keser. Böyle bir durumda vücudun D vitamini alması da bir nevi kısıtlanmış olur.

Ayrıca biriken tozlar camın her açıldığında rüzgâr ile birlikte içeri girerek alerjik reaksiyonları oluşturabilir. En tehlikelisi ise solunup rahatsızlıklarını tetikleyebilme özelliği olmasıdır. Camların uzun süre kullanılmasını isteyen kişiler mutlaka temizliğe önem vermelidir. Elbette camların temizliği için malzemeler farklılık gösterebilir.

Yüksek binalarda temizlik ile ofislerde olan temizliğin yöntemleri değişiktir. Temizlik şirketleri bu yöntemleri bildiği için hiçbir problem yaşamadan camların en kısa süre içerisinde istenen temizlik boyutuna getirebiliyor. Üstelik camların temizliğinde çeşitli püf noktaları da bulunuyor.

Ofislerde Cam Temizliği Nasıl Yapılır?

Ofislerin cam temizliğinde birçok yöntem ön plana çıkar. Ofis cam temizliği yapılırken en büyük hata direkt olarak temizliğin camlardan başlamasıdır. Çünkü daha sonra pencere ve panjur pervazı silineceğinden dolayı camlar yine tozlanacaktır. Ofis camı temizliğinde ilk hedef pencere pervazı olmalıdır. Pervazda biriken tüm tozlar silindikten sonra cam kısmına geçilmesinde fayda olacaktır.

Perdeler ve panjurlar çıkarılmasının ardından pencere köşeleri bir fırça yardımıyla kuru bir şekilde tozlarından arındırılmalıdır. Hedef ilk olarak pencereyi tozlardan kurtarmaktır. Daha sonrasında ise toksik türden olmayan temizlik suları kullanılmalıdır. Bunun nedeni temizleyen kişinin ve ofis çalışanlarının zehirli maddeyi solumamasıdır. Camların iç temizliği bittikten sonra dış temizliğinde de aynı taktik uygulanmalıdır.

Yüksek Katlı Binalarda Cam Temizliği

Yüksek katlı binaların kirlenen camları cam temizleme şirketi tarafından profesyonel yöntemlerle temizlenir. Çünkü yüksek katlı binaların camlarını temizlemek kolay bir iş değildir. Zamanla biriken dış camların temizlenmesi ile birlikte güneş ışığı içeriye daha güzel bir şekilde girer. Böylece hem vitamin hem de psikolojik yönden pozitiflik artar.

Temizlik genel olarak vinç, makaslı platform, asma sepet, teleskopik uzatma ve örümcek vinç gibi seçenekler üzerinden gerçekleşir. Yüksek katlı binaların camların yalnızca bu seçenekler sayesinde gerçekleşir. Elbette en önemlisi firmanın temizlik esnasında doğru ürünleri kullanmasıdır.

Ayrıca bakınız:

Cam Silerken Ne Kullanılır? Püf Noktaları

Camların silinmesi için pek çok profesyonel ürün kullanılır. Ürünler şöyle sıralanabilir:

  • Camlar için üretilen özel camsil ürünleri,
  • Mikrofiber özellikli bezler,
  • Cama dökülen suyun çekilmesi için çekçek aparatı,
  • Özel cam kazıma jiletleri,

Bahsedilen bu ürünler günümüzde camların temizlenmesi açısından kullanılan profesyonel ürünlerdir. Elbette bu ürünler dışında eski yöntemlerden de yararlanılabilir. Bunlar gazete kâğıtları ve eski türden kıyafetler. Ama profesyonel ürünler kadar verim alınamama durumu da göz önünde bulundurulmalıdır.

Temizlik şirketleri tarafından kullanılan tüm ürünler, camların temizlenmesi adına üretilmiş olan profesyonel ürünlerdir.

Cam İz Bırakmadan Nasıl Silinir?

Camların üzerinde iz bırakmadan temizlemek oldukça kolaydır. Camlarında iz bırakan kişiler ilk olarak profesyonel ürünlerden yararlanmalıdır. Mikrofiber bez ve cam temizleme aparatları kullanıldığında hiçbir şekilde iz kalmaz. Temizlik aparatı mutlaka doğru yönde kullanılmalıdır. Camların temizliği yukarıdan aşağı doğru gerçekleştiğinde cam üzerinde iz oluşmaz. Üstelik camların daha ışıltılı görünmesi adına cam silme suyunun içine 1 yemek kaşığı sirke konulabilir.

Camlar Kaç Günde Bir Silinir?

Camların silinmesinde en büyük etken binaların bulunduğu bölgelerdir. Çok hareketli olmayan yerlerde camların üzerinde toz birikimi yavaş olur. Buna bağlı olarak 2 ayda bir defa camların silinmesi normaldir. Ancak tozu fazla olduğu yerlerde ayda 1 defa camların temizlenmesi gerekir.

Ayşe Uğurlu
Ayşe Uğurlu
Articles: 6

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir